Froment-Griffon

Froment-Griffon

Alle informatie over het Champagnehuis Froment-Griffon

Het champagnehuis Fromént-Griffon is gelegen in Sermiers, één van de laatste dorpjes die is geclassificeerd als Premier Cru. Dit onderscheid is bijzonder zeldzaam, aangezien de Champagne Crus werden geclassifiseerd in 1927. Dit wijst op de bijzondere kwaliteiten van deze uitzonderlijke streek. 


De familie werkt nu voor de vierde generatie op de huidige wijnvelden. De huidige generatie gebruikt alternatieve methodes om er voor te zorgen dat de kwaliteit van de druiven die worden geoogst niet beschadigd worden door ziekten of insecten. Door deze alternatieve methodes wordt de schade aan het milieu geminimaliseerd. Het respect die Fromént-Griffon heeft voor de grondstoffen zorgt er voor dat de kwalitieiten van de grondstoffen behouden worden, zodat het aromatische potentieel van de champagnes gemaakt kan worden.

Uiteindelijk hebben de champagnes een langzame rijping in de kelders van Fromént-Griffon. Deze tijd heeft men nodig om de champagnes volledig open te stellen. Dit zorgt er voor dat de champagnes van Fromént-Griffon authentiek zijn met een grote smaakbeleving.

De champagnes worden dan ook nog steeds gemaakt op basis van de familietraditie.  

Webshop Froment-Griffon

 

Froment-Griffon
Top